Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сервіс виклику авто Uklon за підтримки Mastercard та MacPaw запустив клас «Інклюзивний». Відтепер пасажири, які користуються кріслом колісним, можуть безперешкодно пересуватися на спеціально оснащених авто.

Новий клас авто доступний в Києві та його передмісті в радіусі 20 км, а надалі планується розширення географії. Вони оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного.

Щоб замовити адаптовану автівку, у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Усі поїздки виконують професійні драйвери, які пройшли тренінг від Доступно.UA зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. Крім послуги перевезення, у разі, якщо пасажир з інвалідністю пересувається без супроводу, водій допоможе перенести багаж або особисті речі.

Наразі проєкт працює у beta версії, після чого компанія планує масштабування – як за регіонами, так і за аудиторією.

Вартість поїздки автомобілем інклюзивного класу буде на 30% меншою від стандартного тарифу. Увесь дохід від поїздок цим класом буде спрямований на покриття операційних витрат: заробітні плати водіям, закупівля пального тощо.

Проєкт реалізований за підтримки компанії Mastercard, яка є учасником спільноти «Бізнес без бар’єрів», та MacPaw. Компанії виділили кошти на закупівлю перших спеціалізованих авто. Також проєкт підтримав Український ветеранський фонд Мінветеранів, партнер компанії серед ветеранів, ветеранок та їхніх родин. Спільнота «Бізнес без бар’єрів» об’єднана навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської і наразі налічує 22 компанії. Uklon приєднався до неї у березні 2023 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button