Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Амбулаторія в Горенці. Фото: greenreconstruction.com

Німецький уряд виділить один мільйон євро на проєкти зеленого відновлення України.

Одним із прикладів такого відновлення стала амбулаторія в Горенці. Тут встановили тепловий насос і гібридну сонячну станцію. Це дозволяє амбулаторії економити до 60% електроенергії та відмовитися від використання газу для опалення. 

Міністр економіки та клімату Німеччини Роберт Габек вважає цей проєкт «дивовижним» тому, що його ініціював не уряд, а громадські організації — Greenpeace CEE, Екодія, Екоклуб та Фонд «Енергетична Дія для України».

Фото: Олексадр Попенко

Інший приклад — встановлення сонячної станції на лікарні у Звягелі на Житомирщині. Сонячну станцію з акумуляторами також облаштували у ліцеї «Мрія» в Ірпені. Подібні проєкти планують реалізувати також у лікарнях Київщини та Чернігівщини. 

«Децентралізація процесу фінансування відновлення є дуже важливою. Швидше та ефективніше надсилати обладнання безпосередньо громадам, — зауважує Денис Цуцаєв, кампейнер Greenpeace СЕЕ. — Ми також сподіваємося, що український уряд включатиме сонячні панелі та теплові насоси до списку екстреної допомоги».

Цей матеріал створено Хмарочосом за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст матеріалу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button