Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Борис Корпусенко

Петиція до київської влади з закликом розірвати всі договори міста та УПЦ МП за день набрала необхідну кількість голосів.

У петиції йдеться, що ці рішення повинні включати розірвання усіх видів договорів, де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Києва та УПЦ МП і всі її структурні підрозділи. Зокрема, йдеться про договори комунального обслуговування, договори оренди комунального майна, договори оренди комунальних земельних ділянок, договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном тощо.

Чиновники мають розглянути петицію протягом десяти робочих днів із дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

У березні Київрада доручила профільним департаментам КМДА провести інвентаризацію земельних ділянок та комунального майна, переданих в оренду або користування релігійним організаціям.

В українських містах масово забирають землі у московських попів, зносять самовільно побудовані ними церкви, а громади переходять до української церкви. Наприклад, у Хмельницькій області заборонили діяльність УПЦ МП на її території. Після побиття українського воїна попом УПЦ МП, мер Хмельницького Олександр Симчишин пообіцяв, що міська рада розірве з УПЦ МП усі договори на користування комунальною землею.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button