Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: DuoNguyen / Unsplash

Японський студент на ім’я Таму розробив і сконструював апарат, який імітує рукопис, повідомляє nippon.com.

На це його спонукала поширена в японських університетах практика здавати письмові роботи у вигляді рукописів. Викладачі нерідко вимагають від студентів писати від руки, сподіваючись, що таким чином ті не копіюватимуть інформацію з інтернету.

Але не лише з цих міркувань — Управління культури Японії наполягає на необхідності збереження культури письма від руки. Наводять такі аргументи: це частина японської культури, почерк проявляє особистість автора, а ще написання кандзі (ієрогліфів) на папері стимулює роботу мозку. Японські вчені навіть доводили останню тезу за допомогою експериментів.

Створений Таму апарат нагадує принтер, але переносить текст на папір за допомогою кулькової ручки, зафіксованої в плотері. Деталі винахідник виготовив на 3D-принтері.

«Я зненавидів свій виш, який змушує писати від руки, — ми все-таки живемо в епоху Рейва», — пояснює Таму. Епоха Рейва, за японським літочисленням, почалася 2019 року.

Для перенесення зображень на папір вже існують перові плотери, однак студент був незадоволений наявними шрифтами, що імітують рукописні. На його думку, будь-який викладач відразу помітить підробку.

Тож він створив програму для виготовлення шрифтів і записав від руки понад 2,4 тисячі знаків — кандзі, знаків складових азбук хірагани та катакани, цифр тощо — кожен із них тричі. Потім оцифрував усереднений варіант написання.

Ліворуч — текст, надрукований на апараті, праворуч — написаний від руки

«Мені хотілося, щоб літери виглядали акуратно. За допомогою наукових статей і математичних технологій мені вдалося перетворити свій жахливий почерк в акуратне письмо. Це було дуже нелегко», — розповідає Таму.

Нещодавно він також «випадково» створив автомат для складання білизни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button