Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: batkivshchyna.org.ua

Два українських санаторія візьмуть участь у експерименті, надаючи безоплатні послуги переселенцям, повідомляє Міністерство соцполітики.

Так, санаторії «Батьківщина» у Трускавці та «Слава» у Миргороді безкоштовно прийматимуть найвразливіші категорії переселенців, зокрема:

  • похилого віку,
  • з інвалідністю,
  • тих, хто перемістився з окупованих територій і населених пунктів, розташованих поблизу воєнних дій,
  • ті, чиє житло зруйноване.

Міністерство вирішило змінити модель взаємодії з державними санаторіями, запровадивши підхід «гроші ходять за людиною». Досі держава фінансувала утримання санаторіїв, натомість тепер оплачуватиме надані послуги.

Санаторії змінять форму на державні некомерційні підприємства і зможуть самостійно визначати свою структуру, оплату працівників, право отримувати фінансування з інших джерел.

«Загальна мета — допомогти інституціям, які мають необхідну матеріальну базу і фахову спроможність, отримати автономію в управлінні та фінансуванні і стати успішними ринковими гравцями. Поява конкуренції на ринку соціальних послуг сприятиме як підвищенню їхньої якості, так і більш ефективному використанню бюджетних коштів», — вважає заступниця Міністра соцполітики Дарина Марчак.

Експериментальний проєкт триватиме до кінця 2024 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button