Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: lviv.travel

Львівська міськрада пропонує підвищити ціни на паркування у Львові, щоб забезпечити рентабельність операторів паркувальних майданчиків. Про це повідомили у департаменті міської мобільності.

Рішення вже підтримала депутатська комісія інженерного господарства. Тепер за це мають проголосувати міські депутати.

У першій паркувальній зоні (територія старого міста) на закритих і відведених майданчиках і в п’ятій паркувальній зоні (паркінги біля аеропорту і головного залізничного вокзалу) тариф може зрости на десять гривень. У другій, третій і четвертій зонах (ближній центр, забудова до 1939 року, решта міста) – на п’ять гривень. На майданчиках для платного паркування туристичного транспорту (незалежно від місця розташування) – на 20 гривень.

Зараз тарифи становлять 20 гривень (перша зона), 15 гривень (друга), 10 гривень (третя), 40 гривень (п’ята зона), 80 гривень за годинку на майданчиках для туристичних автобусів. Востаннє їх змінювали у 2020 році.

У міськраді пояснюють, що таке рішення зумовлене збільшенням розміру мінімальної зарплати та, відповідно, підвищенням ставок паркувального збору, який оператори паркування сплачують до міського бюджету, а також зростанням інших витрат операторів паркування.

Із 20:00 до 8:00 паркувати автівки на відкритих майданчиках можна буде безкоштовно.

Для мешканців будинків, що прилягають до паркувальних майданчиків, і діятимуть пільгові абонементи на паркування. Їхня вартість може зрости на 20% – з 590 гривень до 710 гривень за місяць та з 1400 гривень до 1820 за півроку. Для учасників бойових дій і надалі діятимуть пільгові абонементи на паркування у межах пішохідної зони у центрі міста – 50% від повної вартості.

Нові тарифи стимулюватимуть водіїв рідше їхати власним авто у центр міста, не паркуватись тут на тривалий час та користуватись альтернативними видами транспорту, вважають депутати.

Хмарочос писав, що у Львові закликають жителів фотографувати неправильно припарковані автомобілі на гарячу лінію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button