Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/pryrichnapark

На київській Оболоні у ніч проти 10 квітня зрізали 60 дерев, повідомило об’єднання жителів «Парк Прирічна». Підозрюють, що дерева в зеленій зоні зрубали, щоб розчистити проїзд для будівництва паркінгу.

Поблизу будується пішохідний міст на Оболонський острів, а вздовж Прирічної вулиці з’явиться великий паркінг. Місцеві жителі ж хочуть облаштувати на цій території парк.

«Якби вирубка відбувалась за законом, то експерти б оцінили кожне дерево, а той, хто замовив вирубку, оплатив відшкодування в бюджет міста. Але замість законного шляху, злодії вночі зпилюють дерева, присипають значну частину землею та одразу вивозять стовбури», — наголошують жителі.

Київзеленбуд переконує, що ніхто дерева тієї ночі не зрізав. Комунальники разом з інспекторами виїхали на місце і не виявили порушень.

Стверджують, що санітарна вирубка проводилася у січні — зрізали аварійні та сухостійні дерева, переважно верби з трухлявою серцевиною, що становили загрозу для людей. У квітні та травні планують висадити нові саджанці на цьому місці.

«Фейки це чи не фейки — однозначно знає громада, яка чи не щодня прогуляється по цій зеленій території та котра чітко висловила своє занепокоєння», — прокоментували заяву Київзеленбуду оболонці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button