Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Скриншот відео Черкаської міськради

Харківська архітекторка Ольга Клейтман пропонує втілити у Черкасах проєкт реконструкції частини набережної Дніпра. Міськрада оприлюднила візуалізації для ознайомлення та обговорення містянами.

Виготовлення проєктної документації об’єкта «Будівництво гідротехнічних та лінійних споруд набережної Дніпра від вулиці Козацької до вулиці Сержанта Жужоми» замовили в межах виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку міста.

Переможцем тендеру стала проєктна організація з Харкова, яку очолює членкиня Національної Спілки архітекторів України Ольга Клейтман SVM. У жовтні 2021 року міський голова та департамент погодили архітектурно-планувальну концепцію за варіантом «Вогнище козацтва». Через повномасштабну війну реконструкцію відклали, пояснюють в міськраді.

За словами команди, проєкт – приклад того, як можна створити комфортний простір набережної без відчуття втручання архітектора та з зонами, які можна використовувати протягом року.

Клейтман обрала історичну тему і спланувала проєкт так, аби максимально використати унікальне природне розташування Черкас, зберегти і підкреслити багатство природи та історію міста.

На території майбутньої набережної передбачені місця для відпочинку людей різного віку та уподобань. Для дітей є дитячі ігрові зони усередині парку та біля води, спортивні майданчики, табір з патріотичного виховання. Для дорослих пропонують створити майданчики для фізичних вправ, прогулянкові стежки, зони пікніків та тихого відпочинку біля води.

Також передбачені майданчики для мінігольфа, інтерактивні зони відпочинку для людей з інвалідністю (наповнені тактильними елементами для людей з вадами зору, підняті площини до клумб, ігрові столи та спортивне обладнання, підлаштовані для людей у візках).

Також на цій території можуть розташуватися дитячо-юнацька спортивна школа з веслування, човнова станція, рятувально-водолазні служби, сезонні кафе, прокат пляжного знаряддя, місця для вигулу тварин, розташування укриттів цивільного населення.

Наразі триває техніко-економічне обґрунтування проєкту. Після проходження експертизи та затвердження проєктної документації продовжать проєктування наступної стадії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button