Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Alexander Iotov / Unsplash

Російські хакери зламують камери відеоспостереження в українських кав’ярнях, щоби збирати дані про переміщення вантажів із допомогою від західних партнерів.

Про це заявив Роб Джойс, директор директорату кібербезпеки при Агентстві національної безпеки США, повідомляє The Guardian.

За словами американського посадовця, російські хакери з перших днів вторгнення атакують не лише урядові системи, але й приватні — бізнесові та індивідуальні. Однією з цілей стали камери відеоспостереження, встановлені в кав’ярнях, в поле зору яких потрапляють залізничні або автомобільні шляхи. Таким чином росіяни намагаються виявити, яку саме допомогу і якими шляхами постачає Україні Захід.

«Замість того, щоб використовувати камери у публічних просторах, трансляції з яких доступні в інтернеті, вони моніторять камери, щоб бачити потрібну їм дорогу», — заявив Джойс.

На його думку, «у фізичному просторі» росіяни не продемонстрували особливих умінь і кмітливості, але у кібервійні їх недооцінюють.

Він також зазначив, що американські підприємства з виробництва зброї та логістичні транспортні компанії щоденно зазнають спроб зламу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button