Вино ставатиме солодшим і міцнішим через кліматичні зміни
Сухі вина з винограду, який добре почувається у холоднішому кліматі, стануть рідкіснішими і попит на них зросте.
Сухі вина з винограду, який добре почувається у холоднішому кліматі, стануть рідкіснішими і попит на них зросте.
У майбутньому вина ставатимуть солодшими, густішими та міцнішими через зміни клімату, вважає професорка Університету Ланкастера Емма Саєр, повідомляє Daily Mail.
Сухі вина з винограду, який добре почувається у холоднішому кліматі, стануть рідкіснішими і попит на них зросте. Такі вина, як піно нуар, стане складніше дістати, зазначила вона на дегустації, присвяченій змінам клімату, на фестивалі науки в Единбурзі.
Через вищі температури у винах не лише зросте градус алкоголю, — напій втрачатиме окремі квіткові та земляні напівтони. Також знизиться вміст танінів і кислотність.
У деяких регіонах, таких як Велика Британія, кліматичні зміни можуть призвести до ще більшої кількості опадів, і це також вплине на смак вин, зокрема й найдорожчих і найвишуканіших.
Виробники будуть змушені збирати врожай винограду раніше та адаптувати свої технології до нових реалій.
Однак, на її думку, люди звикнуть до нових смаків вина, наприклад, зроблених із сортів винограду, стійких до грибка. Життя ускладниться передусім для снобів, які хваляться здатністю розрізняти найтонші напівтони напою.
Саєр вважає, що було б корисно проводити дегустації, присвячені кліматичним змінам, на яких відвідувачам пропонували би, наприклад, вино з присмаком диму з виноградників, постраждалих від лісових пожеж.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті