Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Державний «Укрексімбанк» виставив на продаж право вимоги за кредитним договором, забезпечений іпотекою недобудованого хмарочоса SkyTowers на Берестейському проспекті. Про це повідомила пресслужба банку.

Стартова вартість – 5,58 млрд гривень, але оскільки це редукціон, ціна може впасти на 85% до 827,3 млн гривень. Півтора року тому право вимоги на хмарочос планували продати за 7,15 млрд гривень, потенційні покупці взагалі претендують на дисконт майже 90%.

Ще одна важлива відмінність нової спроби продажу – суттєве зниження гарантійного внеску. Якщо у 2021 році він був встановлений на рівні 714,5 млн гривень, то сьогодні його знизили майже у дев’ять разів – до 82,7 млн гривень. Торги заплановані на 11 травня.

Sky Towers – проєкт KDD Group, в минулому одного з найбільших девелоперів в Україні. Недобудований комплекс розташований на площі 0,74 гектари землі на на Берестейському проспекті (раніше проспекті Перемоги). Проєктом передбачено три будівлі висотою від 6 до 47 поверхів. Також комплекс мав включати торгові приміщення понад 7 тисяч квадратних метрів, підземний паркінг на 935 машиномісць, фітнес-центр, конференц-зал. Роботи почалися в четвертому кварталі 2007 року, завершення проєкту було заплановано на третій квартал 2010-го.

Втім, будівництво тривало до 2015 року після чого було зупинено. За словами директора девелоперської компанії «Агентство офісного будівництва» Олександра Дьоміна, консервація об’єкта не проводилася. Компанія мала в «Укрексімбанку» 30-річну кредитну лінію на 3,08 млрд грн. Станом на кінець 2021 року компанія заборгувала банку 5,9 млрд гривень з відсотками та іншими штрафними санкціями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button