Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Beth Macdonald / Unsplash

19 квітня у Zoom відбудеться онлайн-тренінг «Як (не) дістати сусіда: що таке добросусідство та як налагодити комунікацію в будинку?» Його проведуть Офіс Дій та УправБуд із Марією Осипчук, юристкою та фасилітаторкою з комунікації. 

«За часів Радянського союзу було зроблено все, щоб люди перестали довіряти одне одному. Тому зараз нам більш властиво розділення, аніж об’єднання, — розповідає Марія Осипчук. — Українське добросусідство, на мою думку, тільки зароджується. Залишається позиція “моя хата з краю — нічого не знаю”, проте я бачу поступові зміни, де люди вчаться знаходити спільну мову та домовлятися».

Під час війни в будинках змінився склад жителів, з’явилися нові люди. Часом це пішло на користь будинку, іноді —навпаки. На думку Осипчук, приймати рішення за умов відсутності співвласників стало складніше.

Вона дає три поради спілкування з сусідами:

  • Якщо хочете, щоб щось змінилося — не чекайте поки це зробить хтось інший. Ініціюйте та будьте прикладом.
  • Незалежно від вашого ставлення до людини, поважайте її та будьте людяними. Таке відношення до інших, незалежно від їхньої поведінки, робить дива.
  • Зберігайте спокій, навіть якщо не будете бачити швидких змін у відносинах з сусідами. Для змін потрібен час, це гра в довгу.

На тренінгу розповідатимуть:

  • в чому користь хороших стосунків з сусідами?
  • як перестати дратуватися і знайти спільну мову?
  • з чого почати у багатоквартирному будинку? а в приватному секторі?
  • які можливості дає держава та як цим користуватися?

Тренінг може бути корисний для тих, хто проживає як у багатоквартирних будинках, так і у приватному секторі. Зареєструватися можна за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button