Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/oblfilarmonia

Ключові виконавці Академічного симфонічного оркестру Хмельницької філармонії не змогли потрапити на власні концерти у Великій Британії. Затримка завдала промоутерській компанії втрат на 100 тисяч євро, повідомляє The Guardian.

Хмельницький оркестр мав грати у Британії музику з фільмів про Гаррі Поттера та з саги «Володар кілець». Торік музиканти виступали з цією програмою у Бельгії. При цьому шоу українців промотував на своєму сайті британський уряд.

Скриншот із урядового сайту Великої Британії

Промоутерська компанія Star Entertainment звинуватила уряд у лицемірстві. «Вони чимало зробили для підтримки українців, але коли дійшло до видачі віз, щоб ті могли зіграти у Великій Британії, їм було байдуже», — заявив продюсер Яка Бізіль. 

Перший виступ мав відбутися першого квітня. Напередодні низка музикантів, включно з чотирма першими скрипками та диригентом, ще чекали на британські візи, застрягнувши у Парижі. «Жодних причин для відмови не було. Це просто невибіркова дискримінація українських артистів», — вважає Бізіль.

Ще через два дні музикантам запропонували сплатити 15 тисяч євро за оформлення термінових віз. Та й навіть ці «термінові візи», які б мали бути готові протягом 24 годин, за словами продюсера, так і не оформили вчасно. Документи зробили вже після того, як Star Entertainment звернулася до посольства за офіційним поясненням, щоб опублікувати його в пресрелізі. 

Таким чином, частина оркестру запізнилася на три концерти, а саме у Портсмуті, Солфорді та Йорку. У першому шоу українців, яких бракувало, замінили місцеві музиканти. Часу на репетиції в тих не було, і програму довелося скоротити, через що глядачі вимагали повернення коштів. Другий концерт перенесли на 2024 рік, а третій — на пізніші дати квітня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button