Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Обслуговуючий житлово-будівельний кооператив «Совські ставки» подав апеляційну скаргу на рішення суду попередньої інстанції, який розірвав договір оренди земельної ділянки на вулиці Лютневій, 58а, 58в у Голосіївському районі Києва. Про це пише видання «Київвлада».

У 2010-му році Київрада погодила передачу ЖБК «Совські ставки» двох земельних ділянок загальною площею 15,7 га для житлового будівництва та облаштування об’єктів транспортної інфраструктури. Більша ділянка (10,4 га) призначалася для житлової забудови, менша (5,3 га) – під облаштування інфраструктури.

Прокуратура протягом 2011-2014 років намагалася оскаржити землевідведення. За даними слідства, рішення Київради було протиправним. Прокуратура на початку 2015 року ініціювала нову справу щодо ЖБК «Совські ставки». Тоді правоохоронці подали до Господарського суду позов про визнання незаконним та скасування рішення міськради.

Одним із головних аргументів прокуратури стало те, що спірна ділянка входить у межі ландшафтного заказника місцевого значення «Жуків острів». Київрада не мала права передавати цю землю у власність та оренду для житлового будівництва, адже це суперечить Земельному кодексу. При цьому прокурори висловили думку, що будівництво житлових будинків на цій землі призведе до знищення природно-заповідного фонду. 2016 року Касаційний господарський суд остаточно відмовив їм у задоволенні позову. Однією з підстав для цього стало те, що межі ландшафтного заказника місцевого значення не встановлені.

У грудні 2020 року прокуратура Києва подала черговий позов про розірвання договору оренди на одну ділянку через те, що ЖБК систематично порушує умови договору оренди – не своєчасно оплачує оренду за користування ділянкою. Йшлося про борг у сумі 4,9 млн гривень.

У 2020 році журналісти Bihus повідомили, що землі на Жуковому острові планує забудувати ексзаступник та радник на громадських засадах голови КМДА Віталія Кличка, ексгендиректор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button