Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
До демонтажу колій. Фото: Суспільне Харків

Харківські активісти подали позов до суду через демонтаж трамвайної колії на вулиці Весніна.

«Ми не згодні, що це був поточний ремонт, а не реконструкція. Поточний ремонт — це коли не міняється профіль вулиці. Крім того, ми вважаємо, що кошти було витрачено не за цільовим призначенням. Отже, тому ми вимагаємо, щоб все повернули як було», — пояснює суть позову адміністратор каналу «За трамвай на Весніна» Павло Храмов.

Він збирає гроші на судовий процес. Лише за добу зібрали понад 30 тисяч гривень, гроші донатять не лише харків’яни, але й мешканці інших міст, яких обурює знищення трамвайної інфраструктури. Справу вестиме адвокат Андрій Коломійцев.

Трамвайну лінію прибрали у травні 2022 року під час реконструкції вулиці Весніна. Роботи, які обійшлися бюджету у 200 мільйонів гривень, тривали фактично під обстрілами. Прибравши трамвай, вулицю розширили для автомобілів. «Якщо ми хочемо, щоб Харків був успішним містом, що динамічно розвивається, ми повинні прокладати саме такі магістралі», — пояснював мер Ігор Терехов.

Вулиця після реконструкції. Фото: Юрій Ларін, dumka.media

При цьому про наміри повністю демонтувати трамвайну лінію міські чиновники не повідомляли. Випадково злиті рендери проєкту потрапили до Храмова. Ініційовану ним петицію проти демонтажу підписали понад дві тисячі містян, але муніципалітет не відреагував. Міськрада тоді заявляла, що «трамваїв у Харкові більше немає» через російське вторгнення.

У лютому цього року харків’янка Ірина Кравченко подала позов проти міськради через відмову надати документи щодо фінансування реконструкції вулиці Весніна. Юридичний департамент змусив сплатити її 600 гривень за інформацію й натомість переслав зіпсовані файли.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button