Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Stephen Andrews

Жителі Голосіївського району оголосили так зване «полювання на мотоциклістів», які їздять територією Національного парку та парком ім. Рильського. Про це повідомила адміністраторка групи «Сусіди.Голосіїв» Олена Деньга.

«Щоб зупинити це свавілля громада Голосіїва оголошує винагороду за фото номерних знаків порушника – 1000 грн, за затримання мотоцикліста до приїзду поліції та охорони НПП – 5000 грн», – йдеться в дописі групи.  

Адміністраторка уточнила, що під затриманням мається на увазі зупинка мотоцикліста до приїзду поліції та охорони НПП без застосування фізичної сили. Вона також запропонувала «небайдужим меценатам підвищити ставки».

Заїзд мото/авто техніки в парк, тим паче на зелену зону, заборонений природоохоронним законодавством (положення про парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва ім. М.Рильського, законом України про природо-заповідний фонд). На сьогодні за таке порушення передбачається штраф приблизно 3500 гривень за кожні 100 метрів проїзду по території НПП.

Відвідувачів парку, якщо вони побачили мотоциклістів, закликають викликати поліцію та дзвонити директору НПП для виїзду охорони за номером 0677364080. Винагороду за фотографування або затримання порушника видаватиме адміністраторка групи.

Читайте також: Від чого треба рятувати Голосіївський парк?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button