Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23636 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Умань. Фото: пресслужба Володимира Зеленського

Внаслідок російських ракетних обстрілів 28 квітня загинули цивільні люди в Умані та Дніпрі, є постраждалі в Українці на Київщині.

Умань. Фото: пресслужба Володимира Зеленського

В Умані на Черкащині близько п’ятої ранку ракета влучила у житлову дев’ятиповерхівку. Наразі відомо про 14 загиблих, серед яких дві дитини. З-під завалів витягли 17 людей, зокрема трьох дітей. 11 постраждалих відвезли до лікарень.

Умань. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Триває розбір завалів, постраждалих шукають триста людей, зокрема кінологи з собаками. Практично знищено весь перший під’їзд будинку, в якому жило понад сто людей, 27 квартир повністю зруйновані.

Умань. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Рятувальна операція, за оцінками голови МВС Ігоря Клименка, займе приблизно добу.

Умань. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

У Дніпрі ракетою зруйновано приватний будинок — загинули 31-річна жінка з трирічною дитиною. 58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої тяжкості доправили до лікарні. Ще 31-річний чоловік дістав легші поранення. 

Дніпро

В Українці на Київщині уламки ракети впали на багатоповерхівку, пошкодивши квартири на п’ятому та шостому поверхах. Травмовані двоє людей, зокрема 13-річна дівчинка, яку поклали в лікарню Охматдит.

Українка. Фото: МВС

Загалом вночі російська армія випустила 23 крилаті ракети X-101/X-555. Більшість із них збили сили ППО. У районі Києва збито 11 крилатих ракет і два дрона.

Уламки впали Оболонському районі, перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожне покриття.

«Після паузи тривалістю 51 день ворог завдав чергового ракетного удару по Києву. Обстріл був здійснений з літаків стратегічної авіації», — повідомив голова КМВА Сергій Попко.

Українка. Фото: МВС

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button