Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Мистецькому переході на вулиці Хрещатик, 38 відбулася презентація проєкту «Будь ласка, звільніть пташок!», ініціатором якого є Центр громадянських свобод – правозахисна організація, лауреат Нобелівської премії миру.

Відривав виставку перфоманс від команди Actors For Future, під час якого актори створили інсталяцію з дерев’яних піддонів, яка собою представляла умовну клітку з живими людьми – так передали глядачу атмосферу, в якій постійно перебувають наші громадяни у полоні.

«Перформанс націлений на привернення уваги до цієї надважливої теми, як для нашого суспільства так й європейського. А також, пропагує повернення всіх наших людей додому – без умов та обмінів. Адже, без цього не буде справжньої української перемоги у війни проти диктатури РФ», – каже режисерка Анастасія Агафонова.

Героями артпроєкту «Будь ласка, звільніть пташок!» є шестеро цивільних, які перебувають у полоні: Валентин Вигівський, Ірина Данилович, Сергій Цигіпа, Наріман Джелялов, Різа Ізетов та Ірина Горобцова.

Загалом же тисячі цивільних російські військові викрали з території України. Нині їх утримують за ґратами буцегарень та у підвалах.

«Звільнення цивільних ув’язнених – це дуже важке задання. Складність полягає ще в тому, що вони не підпадають під процедуру обміну, як підпадають військовополонені. Їх мають просто відпускати, а країна-агресор цього не робить. З них знущаються: їх б’ють, катують, змушують співати гімн Росії та інші пропагандистські пісні», – каже член експертної ради Центру громадянських свобод Михайло Савва.

2021 року підземний перехід на Хрещатику біля Центрального універмагу почали використовувати як арт-простір – «Мистецький перехід».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button