Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23571 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Любомир Зубач

У Львові забудовник за рішенням суду має демонтувати зайвий поверх, який не відповідає виданим містобудівним умовам та обмеженням. Про це повідомляє Департамент містобудування.

За заявою Галицької окружної прокуратури Шевченківський відділ держаної виконавчої служби відкрив провадження, яке зобов’язує привести об’єкт будівництва відповідність до містобудівних умов та обмежень. Це означає, що забудовник має демонтувати зайвий третій поверх.

У департаменті наголошують, що у забудовника на демонтаж є десять днів. Якщо підприємець цього не зробить добровільно, його чекають штрафи та кримінальна справа.

Йдеться про будівництво торгово-офісного центру. Дозвіл на його зведення підприємець отримав ще шість років тому. Відповідно до містобудівних умов, це мала бути двоповерхова споруда.

«Далі були роки перевірок, судових слухань та штрафів для замовника і генпідрядника. Відтак знову перевірки, фіксація порушень, приписи про усунення порушень та зупинення будівельних робіт. На жаль, безрезультатно. Незаконний третій поверх так і не знесли, а будівельні роботи не зупинили. Врешті крапку у справі поставив суд», – розповіли в департаменті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button