Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Закарпатська ОДА

Зведення модульних містечок для внутрішніх переселенців є менш ефективним, ніж розміщення людей у місцях компактного поселення. Про це заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

Загалом в Україні облаштували 25 модульних містечок, де живуть п’ять тисяч людей.

«Ми побачили, що модульні містечка не спрацювали. Я не вважаю, що це ефективна форма і що вона може у майбутньому бути… Форма модульних містечок, як на мене, не проявила себе і не зарекомендувала, хоча може бути предметом для дискусій», – заявила Верещук.

Як приклад вона навела модульне містечко на околиці Харкова, яке у 2015-2016 роках було зведене за надані німецьким урядом гроші. Там мешкали сотні переселенців, але й через сім років, за словами чиновниці, люди мешкають у жахливих умовах. Детальніше читайте у матеріалі: «Модульні будиночки мають бути тимчасовим житлом, але в Україні в них живуть роками».

У той же час, формат місць компактного поселення, на її думку, є ефективною формою проживання людей, вважає вона.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button