Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Департамент містобудування та архітектури Івано-Франківська відновив міжнародний конкурс на концепцію реставрації з пристосуванням будівель на вулиці Левка Лук’яненка, 14-16.

Вперше конкурс був оголошений наприкінці 2021 року, але через повномасштабне вторгнення РФ його відклали. Цього року на конкурс вже зареєструвалося 97 учасників з приблизно 40 країн світу. Серед учасників є відомі європейські компанії, пише видання «Курс».

Завдання конкурсу – створити проєктне рішення реставрації з пристосуванням пам’яток архітектури з прибудинковою територією, забезпечивши сучасне утилітарне використання, яке пасує типології будівель та міському контексту.

Реєстрація учасників триває до першого червня 2023 року, а результати конкурсу планують оголосити до десятого липня.

До складу журі входять як українські архітектори, так і архітектори з-за кордону. А саме: Ганна Бондар (Київ), Марко Савицький (Львів), Юрій Ковальчук (Івано-Франківськ), Юрій Дубик (Львів), Мар’ян Андрухів (Івано-Франківськ), архітектор та міський планувальник Крістіан Ґіґлер (Відень, Австрія) та професор Факультету архітектури Люблянського університету Клаудіо Менінно (Ґоріція, Італія).

Будинок 14 на вулиці Лук’яненка побудували у 1843 році. Колись тут був окружний шляхетський суд, повітове староство, а в радянські часи – школа робітничої молоді. У 1996 році – Західноукраїнський економіко-правничий університет. Будинок 16 звели у 1870-тих роках за проєктом Х. Йонаса. Тут знаходилася єврейська школа, а потім гімназія. За радянської влади тут була середня школа №5, пізніше — № 9. 1931 року. До існуючого крила було додано двоповерховий об’єм у стилі функціоналізму з цокольним поверхом. У подальшому будівля також добудовувалася.

Візуалізація будівель на вулиці Левка Лук’яненка

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button