Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Максим Жашкевич

ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог, хоча Рада оборони Києва аргументує цю заборону рекомендаціями надзвичайників. Про це повідомляє спільнота «Пасажири Києва».

Першого серпня 2022 року Рада оборони прийняла рішення про зупинку наземного громадського транспорту на час повітряної тривоги. «За рекомендаціями ДСНС відсьогодні місто вводить для Києва обов’язкові правила роботи всього громадського транспорту, зокрема і наземного, під час повітряної тривоги», – йшлося у повідомленні КМДА.

Водночас «Пасажирам Києва» повідомили в ДСНС, що служба влітку минулого року розробила примірний алгоритм дій населення за сигналами оповіщення цивільного захисту (в закладах освіти, у міському транспорті, торговельних закладах), який розміщено на офіційному вебпорталі служби. У ДСНС підкреслили, що примірний алгоритм має інформаційний характер та не містить норм права.

Крім цього, як зазначили в спільноті, міська влада Києва виконує примірний алгоритм «лише частково і так як їм хочеться». Наприклад, у документі йдеться, що водій має супроводжувати пасажирів до укриття та залишатись там до відбою.

Мер Віталій Кличко відхилив вже не одну петицію про скасування зупинки транспорту під час тривог. Він наполягає, що рішення буде переглянуте виключно за умови суттєвої стабілізації безпекової ситуації та надходження відповідних рекомендацій від ДСНС.

За розпорядженням голови КМДА від 24 лютого, Раду оборони очолює сам Кличко. Також до її складу, зокрема, входять його заступники та голови районних адміністрацій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button