Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23491 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: lun.ua

У квітні на сайті Київради зареєстрували петицію із закликом приєднати село Софіївська Борщагівка, що в Бучанському районі, до Києва.

Автор петиції Кирило Стромелюк вважає, що «Софіївська Борщагівка фактично є Києвом, а громадяни, що там живуть, сплачують податки до Київського бюджету». Проте мешканці села «не можуть користуватись простими благами міста Києва — автобусний маршрут до метро, державна школа і т.д». Також, через те, що село не включено до складу міста, містобудівні плани, обмеження і перспектива розвитку не розповсюджуються на Софіївську Борщагівку, йдеться у тексті петиції.

Петицію створили третього квітня. Станом на дев’яте травня вона набрала необхідні для розгляду шість тисяч голосів.

Софіївська Борщагівка прилягає до Києва, який не входить до складу області. Село розташоване у передмісті столиці, з якою розмежоване Кільцевою дорогою, на півночі межує з селом Петропавлівська Борщагівка, на півдні – з містом Вишневе. За останніми підрахунками, там проживає 25 882 людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button