Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/PianaVyshnia

У сторічній ротонді у Стрийському парку Львова відкрилося кафе мережі «П’яна вишня», відомої своєю вишневою настоянкою.

Ротонду та два павільйони, розташованими на центральній алеї парку, здали в оренду з аукціону минулого року. Ці три споруди будували як торговельні площі для міжнародної ярмарки в 1920-1930х роках.

Ротонда до ремонту. Фото: facebook.com/LubomyrZubach

Муніципалітет виставив орендаторам умову: зробити капітальний ремонт приміщень винятково за проєктом, який замовила і затвердила адміністрація Стрийського парку за погодженням управління охорони історичного середовища. Проєкт передбачав збереження автентичного вигляду.

Проєкт капремонту ротонди

Стартова ціна оренди ротонди у процесі торгів підстрибнула з 10 тисяч до 165 тисяч гривень на місяць.

Фото: facebook.com/PianaVyshnia

Деякі львів’яни обурилися тим, що в парку відкрилися точку продажу алкоголю — мовляв, «п’яну вишню продають перед носом у дітей, які бігають на дитячому майданчику».

Фото: facebook.com/PianaVyshnia

У відповідь «П’яна вишня» заявляє, що спеціально для парку як простору, що вимагає особливого підходу, відкрили заклад у дещо іншому форматі. Якщо решта закладів мережі це моноформат із вишневою наливкою, то у Стрийському парку — радше кавʼярня, де крім вишнівки продають морозиво, пляцки, каву та чай.

Також у компанії наголошують, що мають усі дозволи та ліцензії, виграли публічний аукціон і відремонтували занедбану будівлю. Крім того, як зазначають, «Пʼяна вишня» не перше місце у Стрийському парку з алкоголем у меню, таких щонайменше є ще чотири.

Фото: facebook.com/PianaVyshnia

«П’яна вишня» — львівська компанія, яка наразі об’єднує 30 закладів в Україні та 16 за кордоном.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button