Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Користувачів медичної інформаційної системи Helsi почали помічати записи до лікарів, яких вони ніколи не відвідували. На це звернуло увагу видання AIN.UA.

Як написала Наталка Макогон, проблема досить масова, і їй і її чоловіку призначені обстеження, флюорографії, аналізи крові, яких вони не робили. Судячи з коментарів в соцмережах, проблема системна. Про фейкові записи повідомляють вже десятки користувачів. Є також випадок внесення в систему додаткової вакцинації.

Як повідомила Макогон, у її чоловіка з’явилися фейкові записи про проходження відразу декількох різних лікарів та обстежень, включно з записом на флюорографію, аналіз крові, до травматолога та уролога.

Джерела: Наталка Макогон, Andriy Lychkovakha

«В реалії це означає, що пацієнт не може довіряти системі, для свого власного контролю ви не можете проглянути, яких лікарів проходили, бо половина може бути фейк і процедури фейк і все що лишається, це взяти зошит в клітинку і записувати ручкою», — резюмує Макогон.

Як пояснили в Helsi, контроль коректності внесення даних до Єдиної державної системи охорони здоров’я, які є основою для оплати праці лікарів, відповідає Національна служба здоров’я України. Представник НСЗУ пояснює такі випадки «невірною ідентифікацією» та «випадковістю». З лікарем нібито було проведено бесіду та взято письмове пояснення.

Користувачі в соцмережах зазначають, що «лікарі самі оформлюють візити, оскільки керівництво вимагає від них виконання «плану» по пацієнтам. Це повна маячня, яка тягнеться ще з совкових часів, але тим не менш досі існує у державних/комунальних медзакладах».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button