Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будинок ОСББ «Хоткевича-66»

У Львові на Сихові занедбану майже 40-річну дев’ятиповерхівку перетворили на енергоощадну, зменшивши споживання енергії на понад 43%. Про це повідомляє видання «Українська енергетика».

Мешканці будівлі на вулиці Хоткевича, 66 створили ОСББ та почали самостійно збирати кошти. Жителі власними силами частково модернізували свій будинок: усунули пошкодження, поміняли вікна й двері в під’їзді, відремонтували дах.

За грантовою програмою «Львівтеплоенерго» в будинку встановили Індивідуальний тепловий пункт. Через державну програму «Енергодім» від Фонду енергоефективності мешканці взяли позику на 2,5 млн гривень. У результаті тут зробили гідравлічне балансування на кожному стояку, зокрема, встановили автоматичні клапани. Утеплили зовнішні стіни, встановили розподілювачі теплової енергії у квартирах, автоматичні регулятори температури повітря на батареях, утеплили фасад, замінили вікна й двері балконних блоків у квартирах, утеплили та засклили балкони та лоджії тощо.

Читайте також: Багатоповерхівка на Оболоні стала найенергоощаднішою в Україні

Власники двокімнатної квартири в цьому будинку за березень 2023 року заплатили за опалення в середньому 350 гривень, взимку за опалення трикімнатної квартири – 700-800 гривень.

Загальна вартість реалізації проєкту склала 8,1 млн гривень: утеплення будинку коштувало 4,2 млн гривень, нові мережі – 3,2 млн гривень, вікна – один мільйон гривень.

Львівська міськрада відшкодувала ОСББ 750 тисяч гривень – це 30% від вартості кредиту, який брали мешканці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button