Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Усі фото: balbek bureau

Команда balbek bureau реконструювала будівлю 1881 на вулиці Софіївській, 19 у Києві, де відкрився готель. Фахівці бюро відповідали за перші етапи відновлення та за дизайн інтер’єру.

Будівля до реконструкції

Будинок був у занедбаному стані, зазначають архітектори. З фасаду зняли нашарування фарби різних кольорів і періодів. Традиційну для київських будівель того періоду жовту цеглу залишили оголеною.

Рідний цоколь був частково втрачений під час реконструкції вулиці. Тому вирішили прибрати розробити індивідуальне облицювання з бетонних фігурних елементів з кам’яною крихтою. 

Двері за часів УРСР прийшли в занепад: оригінальне різьблення було втрачене і замінене на неякісну спрощену репліку. Не маючи детальних креслень оригінальних дверей, архітектори вирішили встановити сучасні скляні двері.

Прибудову зі сходовим майданчиком і ліфтом також навмисне зробили в сучасному стилі, щоб ця частина не конкурувала з основною історичною будівлею.

Труднощі виникли на етапі проведення комунікацій: під час розміщення міжповерхових стояків постійно впиралися в перепони з металу й бетону. Ще одним викликом стала відсутність прямих кутів у приміщеннях.

Приміщення Sophia Hotel Kyiv виконали в лаконічному дизайні. Замовник попрохав відмовитися від чорних елементів. В інтер’єрі домінують світлі відтінки з вкрапленнями бордового та рудого, багато світла, а також елементів із дерева та латуні. Більшість меблів виготовлені в Україні, а на стінах розвісили картини місцевих художників.

Готель має 39 номерів, із яких сім — на першому поверсі, де й лобі. Інші три поверхи повністю віддано під номери.

Кімнати мають типове планування з незначними відмінностями. Корпусні меблі для проєкту виготовляли на замовлення.

На першому поверсі готелю розташоване кафе Markó. Його дизайн закладу продовжує та доповнює концепцію Sophia. Частину меблів знайшли на вінтажних барахолках і секонд-хендах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button