Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Українська благодійна організація Energy Act For Ukraine Foundation облаштовує гібридними сонячними системами Чернігівську обласну дитячу лікарню та Іванківську центральну районну лікарню.                

У травні в Чернігівській обласній дитячій лікарні відбудеться офіційне відкриття гібридної сонячної системи. За тиждень після відкриття в Чернігові подібну систему буде відкрито в Іванківській центральній районній лікарні.

Сонячну систему, яка складається з сонячних панелей потужністю 44, 6 кВт та системи збереження енергії ємністю 96 кВт-год, встановлено для автономного живлення критичного обладнання корпусу лікарні, де розміщено відділення інтенсивної терапії новонароджених на недоношених дітей. Така система дозволить корпусу працювати в автономному режимі до чотирьох годин у разі блекауту. Очікувана економія лікарні на витратах за електроенергію складатиме близько 5 тисяч євро щорічно, а скорочення викидів CO2 сягне 1 139 тон за 25 років роботи системи.

Іванківська лікарня на Київщині обслуговує 29 тисяч мешканців. Громада перебувала в окупації з перших днів війни до початку квітня 2022 року, а лікарня продовжувала надавати допомогу постраждалим.

Сонячна система, яка складається з сонячних панелей потужністю 25 кВт та системи збереження енергії ємністю 42 кВт-год, живитиме критичне обладнання хірургічного та реанімаційного відділень. Така система дозволить відділенням працювати в автономному режимі до чотирьох годин у разі блекауту. Очікувана економія лікарні на витратах за електроенергію складатиме близько двох тисяч євро щорічно, а скорочення викидів CO2 сягне 620 тон за 25 років роботи системи.

Команда Energy Act For Ukraine вже реалізувала подібний проєкт в Ірпінському ліцеї «Мрія».

Благодійним партнером проєкту виступив бренд Garnier, а сонячні панелі для Чернігівської лікарні надала польська компанія Menlo Electric. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button