Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23578 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Рейтарська, 37. Фото: xoffice.pro

У Києві на вулиці Рейтарській, 37 будівельна компанія проводить реставрацію історичної пам’ятки «зі знесенням дворових будівель». Про це повідомив юрист організації «Центр розвитку міст» Дмитро Перов.

У будинку будівельна компанія НЕСТ проводить «реставрацію зі знесенням дворових будівель». Згідно з інформацією Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, як основна будівля №37, так і дворова – 37а – є пам’ятками історії місцевого значення. Проєкт знесення історичних будівель департамент не погоджував.

Рейтарська, 37а. Фото: Дмитро Перов

За словами Перова, руйнування 130-флігеля триває, а фасадну будівлю вже позбавили внутрішніх вікон та готують до демонтажу. За задумом забудовника, від пам’ятки має лишитись лише видозмінений фасад.

Поліція розпочала кримінальне провадження за даними фактами.

Проєкт забудови. Фото надане Дмитром Перовим

Будинок на Рейтарській, 37 побудований в 1900-х роках. В його зведенні брав участь архітектор Іван Бєляєв.

Будинок 37 раніше перетворили на офісний центр.

Копія документу надана Дмитром Перовим

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button