Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Громадське

Судова справа щодо демонтажу незаконної каплиці Української православної церкви (МП) біля Десятинної церкви в Києві затягується через самовідвід суддів. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

На 16 травня призначено судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ, яка не погодилась із рішенням суду першої інстанції. У Мінкульті зазначили, що засідання може не відбутися, оскільки вже два судді заявили про самовідвід. Водночас у МКІП заявили, що їхні позиція залишається незмінною – «храм-МАФ» біля Десятинної церкви має бути демонтовано.

Будівля каплиці розташована у буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу Десятинна церква.

У січні Господарський суд Києва дозволив знести «храм-МАФ» на території Музею історії України.

Дозвіл на спорудження «храму-МАФу» біля Десятинної церкви надав громаді УПЦ МП у 2004 році очільник музею Сергій Чайковський. 2012 року громада отримала право власності на будівлю. Водночас земля залишилася у володінні музею. Історичний музей з 2020 року в суді домагається знесення каплиці, Мінкульт та КМДА виступають як треті сторони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button