Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Вулиця Батозька. Фото: facebook.com/SAMorgunov

У Вінниці відновили реконструкцію вулиці Батозькою, роботи на якій призупиняли після початку російського вторгнення. Цьогоріч фінасування проєкту відновили, повідомляє міський голова Сергій Моргунов.

Вулиця Батозька. Фото: facebook.com/SAMorgunov

До війни тут проклали більшу частину інженерних мереж, практично облаштували освітлення та підготували дорогу під «оксамитовий шлях», де курсуватимуть трамваї. Останнє — найскладніша частина реконструкції вулиці.

Вулиця Батозька. Фото: facebook.com/SAMorgunov

Технологія «оксамитового» трамвайного шляху передбачає відсутність вібрацій та шуму. Рейки без стиків вкладають не на ґрунт, а на бетонну плиту. Термін експлуатації таких колій збільшується до 30 років.

Оксамитовий шлях на площі Гагаріна. Фото: facebook.com/SAMorgunov

«Оксамитові шляхи» будують у Вінниці з 2016 року: під час реконструкцій вулиць Соборна, проспекту Космонавтів тощо. Таку технологію застосовують також і в Києві, зокрема на вулицях Милославська та Алматинська.

Вулиця Замостянська. Фото: facebook.com/SAMorgunov

На зупинках на Батозькій вулиці також облаштують підвищені платформи для зручнішої посадки й висадки пасажирів. Будуть відокремлені велодоріжки та зелена зона вздовж тротуарів. У майбутньому планують запустити тролейбус.

Модернізація Батозької вулиці пов’язана з проєктом «Вінницька миля», що передбачає оновлення проспекту Коцюбинського з прокладанням трамвайних ліній та реконструкцію Привокзальної площі.

Оксамитовий шлях на проспекті Космонавтів. Фото: facebook.com/SAMorgunov

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button