Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цьогоріч, у 2023 році, українців мали би пересуватися на гіперлупі — вакуумному потязі, який би доправляв пасажирів зі швидкістю, близькою до швидкості звуку, — якби справдилися сподівання ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна, йдеться у матеріалі Liga.Tech.

У червні 2018-го міністерство підписало договір про співпрацю з Hyperloop Transport Technologies. Першу лінію планували запустити за п’ять років.

Національна академія наук підтвердила перспективність проєкту з наукової точки зору. За реалізацію мав відповідати спеціально створений центр транспортних інновацій HypeUA. У планах було також виробництво запчастин для «гіперпетлі» українськими компаніями.

«Ми хотіли заявити про Україну не лише як про країну зерна, заліза і талановитих людей, які переважно працюють за кордоном. Хотілося привнести нове життя в наш науковий сегмент і сегмент хай-теку в країні», — згадує Омелян.

Дивіться також: У соцмережах створили багато мемів про Hyperloop в Україні. Ми вибрали найкращі

Тестову ділянку хотіли збудувати та запустити у 2019 році в Дніпрі. Але фінансування для цього забракло.

За грошима команда Омеляна звернулися до Європейської комісії, проєкт також обговорювали зі сторонами, залученими до реалізації гіперлупу в інших країнах: з шейхом Дубая, Річардом Бренсоном (Virgin Hyperloop One), різними компаніями. Саме на підставі цих перемовин міністерство й анонсувало проєкт, зазначає Омелян.

За словами ексміністра, остаточно роботи над українським Hyperloop було згорнуто після президентських виборів 2019 року.

За десять років футуристична ідея, яку популяризував Ілон Маск, не змогла реалізуватися й у світі загалом. Докладніше про те, що відбувалося з проєктом «гіперлупа» протягом останніх десяти років, — у цьому матеріалі «Хмарочоса».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button