Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з соціальних мереж

У Києві та Житомирі 14 травня стартував благодійний марафон «Із полум’я зродились», учасники якого — ветерани Сергій Храпко та Олександр Швецов.

Бійці хочуть зібрати 3,6 млн гривень на гастроскоп для військово-медичного госпіталю. Станом на 18 травня вони назбирали 2,4 млн гривень.

«Громадське» пише, що Сергій втратив руку та ногу у 2015 році, коли служив у 30 механізованій бригаді. Потрапив під мінометний обстріл біля села Луганське Бахмутського району Донеччини. Олександр у 2014-му на околицях Луганська отримав наскрізне поранення лівої ноги, втратив два літри крові, кінцівку не вдалося врятувати. Ветерани познайомилися, коли лікувалися в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь». Тепер хочуть зібрати кошти для приймального відділення цієї клініки.

Ветерани одночасно пішли з Києва та Житомира і мають зустрітися на трасі приблизно на половині відстані між містами. Між Києвом і Житомиром 120 км, відповідно, зустрітися мають десь за тиждень. Конкретної точки зустрічі собі не встановлювали. На четвертий день ветерани подолали вже 80 кілометрів.

Підтримати марафон «Із полум’я зродились» можна тут.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button