Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація ЖК Ozon Concept House: ЛУН

У Києві намагаються поновити забудову «Звіринецького скверу», який знаходиться між вулицями Вільшанською та Михайла Бойчука в Печерському районі. Про це повідомляє експерт із питань містобудування Георгій Могильний.

За його словами, боротьба за територію між забудовниками і громадою триває понад десять років. Місцева громада у 2014-му створила громадська організація «Звіринецький сквер» і відтоді виступає за створення на цій ділянці зеленої зони.

Територію намагалися забудувати вже тричі. Спершу на ділянку претендувала компанія «Укогруп», а згодом – «Укрбуд». Наразі звести житловий комплекс Ozon Concept House замість скверу збирається компанія Saga Development, запевняє Могильний.

Концепція скверу, який пропонувала облаштувати ГО «Звіринецький сквер» 

Містобудівні умови забудовнику видали у 2013 році, компанія також отримала дозвіл на першу чергу будівництва в ДАБІ (зараз ДІАМ). У межах першої черги на ділянці мали звести один двосекційний житловий будинок висотою до 24 поверхів. Тепер забудовник намагається провести коригування проєкту, щоб дозвіл був уже на чотири багатосекційні будинки висотою до 17 поверхів на стилобаті в чотири поверхи. Водночас експерт наголошує, що у зоні, де збираються вести будівництво, заборонені будівлі вище восьми поверхів і 27 метрів від поверхні землі.

Таким чином, результати експертизи, за якими був виданий дозвіл на будівництво, сфальсифіковані, підсумовує Могильний.

Скриншот: Георгій Могильний

В експертизі зазначають, що увесь схил буде покритий лісонасадженнями та «знесення зелених насаджень не передбачається». Однак насправді планують видалити 1 691 дерево.

Фото: Георгій Могильний

Крім того, хоча експертиза стверджує, що ділянка не потрапляє в межі історичних ареалів, згідно з МУО, вона міститься в межах Центрального історичного ареалу в зоні регулювання забудови III категорії.

Фото ділянки в 2019 році

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button