Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: commons.wikimedia

У селі Бір-Кунинський на Львівщині можуть побудувати сміттєпереробний завод. Проєкт планує реалізувати австрійський інвестор, повідомляє «Суспільне».

Довкола населеного пункту розташований регіональний ландшафтний парк «Равське Розточчя». Проєкт планує реалізувати австрійський інвестор Крістіан Чернер. На сайті YouControl вказано, що він є власником приватного підприємства «Гігаджоуль», яке зареєстроване у Львові.

Можливу побудову заводу у квітні розглянули на архітектурній містобудівній раді при Львівській обладміністрації. А також внесли зміни до генплану території, каже керівниця департаменту архітектури Олена Василько. За її словами, містобудівною документацією будівництво передбачили на східній частині, за межами села. Вона уточнила, що це господарська зона регіонального ландшафтного парку, але є «відповідні висновки, що воно не суперечить і може бути таке виробництво розміщене з урахуванням певних вимог до ведення будівництва на цій території».

У Добросинсько-Магерівській ОТГ вважають, що реалізація цього проєкту дасть можливість створити робочі місця, поповнюватиме місцевий бюджет, а на всій території громади буде безкоштовний вивіз відходів.

«Це буде комплекс глибинної переробки відходів. І максимально вся сировина, яка буде поступати на даний комплекс, буде перероблятися. Все, що можливо, що є ресурсом – буде забиратися. А безпосередньо залишки — це інертні матеріали, які є безпечні для навколишнього середовища, будуть захоронені на території цього комплексу», — пояснює заступник голови ОТГ Назар Романчук.

Натомість юристка з питань екології Ольга Мелень-Забрамна зауважує, що для полігонів твердих побутових відходів має бути санітарно-захисна зона протяжністю 500 метрів. Також має бути розроблений детальний план території, а інвестор повинен розробити ще й звіт з оцінкою впливу на довкілля.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button