Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23613 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: zahid.espreso.tv

На низці вулиць у Львові планують демонтувати огородження, яке не впливає на безпеку дорожнього руху. Таке рішення прийняла міська комісія з безпеки дорожнього руху, пише Zaxid.net.

За словами керівника управління вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватки, в Україні діють нові норми, що регулюють встановлення вуличних парканів й визначають локації, де вони є обов’язковими. Зокрема мова йде про дитячі заклади, місця з обмеженою оглядовістю, простір над підземними переходами.

Наразі місто напрацювало 50 локацій, на яких доцільно прибрати паркани, оскільки в цих місцях вони не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, водночас вимагають витрат на утримання та оновлення – кожну з них окремо розглядатиме міська комісія з безпеки руху. При цьому не повідомляється, про які саме локації йдеться.

«Часто таке огородження заважає прибиральній техніці, а в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження. Крім цього, огородження зменшує оглядовість для водія, який може бути не готовим до раптової появи на дорозі людини, особливо дитини низького зросту», – зазначив він.

Міська комісія з безпеки дорожнього руху на засіданні 17 травня погодила демонтувати перше турнікетне огородження на перехресті вулиць Мазепи – Тичини протяжністю 30 метрів.

У місцях, де демонтують турнікети, планують висаджувати кущі, а там, де може виникнути стихійне паркування, встановлять стовпці або півкулі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button