Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві обговорять роль громадськості в процесі створення Національного військового меморіального кладовища. Захід відбудеться у Київській школі економіки 24 травня.

Ініціативна група за участі депутатів Верховної Ради та Київради, Київської школи економіки, Центру міської історії (Львів), Платформи культури пам’яті «Минуле / Майбутнє / Мистецтво» та спільноти «Марш за Київ» запрошує долучитися та допомогти державі запровадити нову культуру вирішення суспільно-важливих задач та пошуку складних рішень.

Серед спікерів заходу будуть народна депутатка України Ганна Бондар, депутатка Київради та ініціаторка створення Національного Пантеону Героїв Аліна Михайлова, депутатка Київради Ксенія Семенова, а також директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло та інші.

Перша публічна зустріч буде присвячена обговоренню світового досвіду та українських практик і кейсів, а також ролі громадськості та експертного середовища в процесі створення НВМК. Також спільно з громадою та експертами у форматі «Світового кафе» визначимо основні проблеми та перспективи діяльності Національного військового меморіального кладовища, а також можливий план дій для реалізації проєкту.

Програма заходу:

Блок 1. Панельна дискусія «Війна і пам’ять. Україна у світовому контексті»

Модератор: Антон Лягуша, декан факультету магістерських соціальних та гуманітарних студій KSE, доцент. Кандидат історичних наук, дослідник new School University Consorcium (New York), спеціаліст з публічної історії, історичної наратології та медіакомунікацій.

Учасники:

  • Ірина Склокіна, історикиня та дослідниця Центру міської історії у Львові
  • Оксана Довгополова, Співзасновниця та кураторка платформи культури пам’яті Минуле / Майбутнє / Мистецтво, докторка філософських наук
  • Катерина Семенюк, співзасновниця та кураторка платформи культури пам’яті Минуле / Майбутнє / Мистецтво, культурна менеджерка

Блок 2. Панельна дискусія «Практики пам’ятання»

Модераторка: Ксенія Семенова, депутатка Київської міськради.

Учасники:

  • Ганна Бондар, українська архітекторка та політична діячка, народна депутатка України IX скликання
  • Аліна Михайлова, українська волонтерка, військовий медик ЗСУ, активістка, депутатка Київради
  • Ігор Пошивайло, кандидат історичних наук, генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності
  • Софія Гула, заступниця директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міськради
  • Представники Вінницької міської ради (за згодою)

Блок 3. Обговорення в форматі «світового кафе» за участі усіх присутніх.

Запрошують також долучитися ветеранів, рідних та близьких полеглих воїнів, фахівців і активістів із міського розвитку, архітектури, екології, культурної та природної спадщини.

Крім того, буде можливість долучитися через зум та трансляція на YouTube.

Реєстрація учасників та журналістів за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button