Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Кадр із кіноновели «Корова в тумані»

Американський актор Шон Пенн зіграє роль у фільмі Мирослава Слабошпицького, що увійде до кіноальманаху «Війна очима тварин», повідомляє Hollywood Reporter.

Антологія складатиметься з 11 новел, більшість з яких базуються на реальних подіях. Головні герої — тварини, яких, як і людей, застало російське вторгнення в Україну. Одним із персонажів буде пес Патрон.

Одну з кіноновел зніматиме режисер схваленого критиками «Племені» Слабошпицький. Вона оповідатиме про американського звукорежисера, який мимоволі стає свідком російського вторгнення, — його й гратиме Шон Пенн. Зйомки проходитимуть цього літа в Україні та Лос-Анджелесі.

Лауреат Оскара Шон Пенн відразу після початку війни став активно підтримувати Україну та неодноразово приїздив як і в тил, так і на фронтові позиції для зйомок документального фільму Superpower.

Шон Пенн на прем’єрі свого фільму Superpower на Берлінале. Фото: Harald Krichel, CC BY-SA 3.0

Реліз кіноальманаху «Війна очима тварин» заплановано на зиму 2023-2024. 

Перший трейлер показує кадри трьох уже готових новел: «Кролик, або Туди і звідти» Максима Тузова про кролика і дівчинку, які лишилися сам-на-сам; «Синочок» Олексія Мамедова — про жінку, що втратила сина й віднаходить сенс існування в порятунку знайденого в полі пораненого собаку; «Корова в тумані» про 11-річного Ромчика, який разом із коровою Мілкою намагається вибратися з окупованого російськими солдатами села.

«Для нас надзвичайно важливо, щоб митці рівня Шона Пенна не лише визнавали жахливу реальність, яку ми зображуємо, але й долучалися своїми голосами. Це підкреслює актуальність теми екоциду в Україні. Кожна куля, кожен фрагмент ракети та кожна крапля забрудненого палива в нашій землі є хімічною зброєю повільної дії, яка руйнує нашу екосистему», — зазначає продюсер проєкту Олег Кохан.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button