Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: portal.lviv.ua

Забудовник відновить озеро на вулиці Замарстинівській, 172 у Львові. Замість промислових ставків з рибою там облаштують відпочинкову зону, повідомляє пресслужба міськради.

Сторони домовилися під час виїзного засідання депутатської комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міськради на місце будівництва. Питання відкриття ресторану біля облагородженого озера ще обговорюватимуть.

Представник компанії Аvalon, яка є орендарем землі, запевнив про наміри відновити озеро на вулиці Замарстинівській, 172.

«Ми не відмовляємось від намірів та обіцянок, які ми мали перед мешканцями житлового комплексу щодо відновлення водойми. Звичайно, вона буде відновлена в дещо іншій конфігурації, але зі збереженням ключових параметрів. Оскільки раніше це були три міні-ставки для розведення риби, то зараз це буде рекреаційна зона із водоймою, доступною для усіх мешканців Львова», – пояснив представник девелоперської компанії Avalon Роман Давимука.

За словами заступника мера з містобудування Любомира Зубача, коли орендарі земельної ділянки зверталися до міської ради, щоб зробити тут ще й ресторан, міський голова заветував це рішення, бо не було ясності, що буде з озером.

Забудовник планує впродовж місяця отримати містобудівні умови та обмеження. Цього року вони хочуть провести основну частину технічних робіт з благоустрою території.

Як виглядає «озеро» зараз. Фото: ЛМР

Ділянку передали товариству «Науково-технічний центр міжгалузевих програм» в оренду на п’ять років для обслуговування будівель за рахунок земель промисловості. Керівником цього ТОВ зазначений Юрій Стефанишин, який є також керівником багатьох ТОВ Авалону. Згодом мешканці прилеглих територій помітили, що озеро засипане будівельним сміттям і закликали зберегти водойму, пише Zaxid.net.

Мова йде про житловий комплекс Avalon Flex. В 2019 році на візуалізаціях забудовника було озеро, але, станом на зараз на сайті ЛУН цих візуалізацій немає.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button