Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Seatrac

У Греції на пляжах встановлюють спеціальні пандуси, щоб забезпечити людям з обмеженими фізичними можливостями доступ до моря. Вартість реалізації проєкту становить 16 млн євро, пишуть Greek Reporter та The Washington Post.

Заразом пляжі облаштовують інклюзивними вбиральнями, роздягальнями, доріжками та іншими зручностями. Загалом уряд планує покращити доступ до 287 пляжів по всій країні, наразі на 147 з них вже виконали роботи.

Центральним елементом проєкту пляжної доступності є система Seatrac, розроблена компанією TOBEA в 2012 році.

На кожній ділянці дерев’яна доріжка веде до стільця, який працює на сонячних батареях. Користувачі пересідають у крісло та «заганяють» його у воду за допомогою пристрою дистанційного керування.

Опинившись у морі, люди можуть поплавати, а потім крісло допоможе дістатися до берега. Системою можна користуватися самостійно.  

Фото: accessiblebeaches

Спеціальна інфраструктура дозволяє обійти пісок, яким незручно переміщуватися людям на інвалідних візках, з тростинами чи ходунками.

Щоб допомогти людям спланувати пляжну прогулянку, компанія створила інтерактивну мапу та каталог пляжів. Кожен профіль включає доступні зручності. Також там є фотографії та відео в реальному часі, які можуть допомогти гостям визначити, чи сприятливий пляжний день на основі розміру хвилі та поривів вітру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button