Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Львові 28-30 червня вперше відбудеться Lviv Urban Forum — міжнародна подія, присвячена переосмисленню принципів відновлення, трансформації і розвитку, українських міст і сіл.

Триденний захід об’єднає світових теоретиків і практиків в галузі архітектури та урбаністики, фахівців з планування, мерів, головних архітекторів українських громад, урядовців, студентів, науковців та усіх, хто зацікавлений у тому, щоб українські громади стали комфортним середовищем для життя. Попередня реєстрація доступна за посиланням.

У фокусі першого форуму — визначення цінностей, які стануть основою для подальшого розвитку українських громад. Будуть розглядатися такі ключові питання: стратегії розвитку громад, інклюзивні та безпечні простори, оптимізація бюджету і ресурсів, інтеграція українського законодавства в сфері містобудування з європейським тощо.

Серед спікерів — понад 30 українських і світових архітекторів та міських планувальників, зокрема: Шигеру Бан, японський архітектор і лауреат Прітцкерівської премії; Кіс Крістіансе, провідний світовий містопланувальник родом з Нідерландів; Стефан Беніш, засновник архітектурної студії Behnisch Architekten, відомої своїми інноваційними та сталими підходами до архітектури, автор проєкту Центру Шептицького УКУ у Львові; Інге Манка, старша наукова працівниця Інституту мистецтва і дизайну Віденського технологічного університету, дослідниця місць пам’яті; Юліан Чаплінський, головний архітектор Львова 2015—2019 рр, Олег Дроздов, засновник Харківської школи архітектури та Drozdov Architects, а також Мартін Дюплантьє і Міхель Девінь з Франції та багато-багато інших.

Окрім лекцій, в програмі заплановані воркшопи і ярмарок можливостей для громад, модерований нетворкінг для учасників, пішохідні та велосипедні екскурсії Львовом.

Організовують подію Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради та проєкт Cities 4 Cities | United 4 Ukraine. Партнери форуму — SALAR International і Фундація Ганнса Зайделя.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button