Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/DocudaysUA

26 травня на сайті міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA опублікували програму та почали продаж квитків.

Це ювілейний 20-й фестиваль, він проходитиме в Києві 2-8 червня. Покази та події відбудуться в кінотеатрах «Жовтень» і KINO42 на Подолі, а також в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Ексклюзивно після закриття фестивалю на глядачів та глядачок чекають три глядацькі дні: 9–11 червня повторно покажуть стрічки-переможниці конкурсних програм та фестивальні хіти.

Центральна тема Docudays UA — «Образ майбутнього». Говоритимуть про покарання винних у воєнних злочинах; збереження пам’яті про загиблих; відбудову після перемоги; відновлення ґрунтів та вод після забруднень і мінувань; про доступність у місті.

Головний фестивальний ролик створив український художник Микита Лиськов за мотивами власної анімації «Вигаданий пейзаж». Аудіосупровід написав музикант Антон Байбаков.

На фестивалі представлено 51 фільм із 27 країн світу: від Гренландії до Південної Африки. Фільм-відкриття — «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко. Це ніжний портрет молодого покоління з прифронтових містечок. Світова прем’єра стрічки відбулася на Берлінському кінофестивалі, де він змагався за «Кришталевого ведмедя».

Майже всі фільми фестивальних програм матимуть описові субтитри, а 10 стрічок із програми — звукоопис. Усі заходи правозахисної програми RIGHTS NOW! також супроводжуватиме переклад жестовою мовою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button