Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Elizeu Dias

Міленіали та покоління Z в 2023 році найбільше турбуються про своє майбутнє, фінанси, баланс роботи та особистого життя, а також психічне здоров’я. Про це йдеться в опитуванні Deloitte Gen Z і Millennial Survey.

«Покоління Z і міленіали стикаються з унікальним поєднанням викликів у ключовий момент свого життя. Для роботодавців вкрай важливо розуміти ці покоління та продовжувати рухатися вперед у вирішенні завдань, які для них найбільш важливі» – каже Мішель Пармелі, заступниця генерального директора Deloitte Global.

Опитування свідчить, що робота займає центральне місце в формуванні ідентичності 49% представників покоління Z і 62% міленіалів, а баланс між роботою та особистим життям є ключовим елементом, який вони прагнуть знайти.

В учасників опитування зріс інтерес до неповної зайнятості, чотириденного робочого тижня, гібридного графіка та віддаленої роботи. Зокрема, три чверті респондентів заявили, що шукали б нову роботу, якби роботодавець попросив їх працювати в офісі повний робочий день.

Опитування назвало вартість життя головною проблемою: 35% представників покоління Z і 42% міленіалів сказали, що ця тема найбільше викликає занепокоєння. Перспектива безробіття зросла на два пункти для покоління Z порівняно з минулим роком і тепер є другою найбільшою проблемою.

Майже половина представників покоління Z і чотири з десяти міленіалів відчувають стрес весь або більшу частину часу. Водночас жінки, ЛГБТ+ спільнота, етнічні меншини та люди з обмеженими можливостями відчувають вищий рівень стресу.

У дослідженні взяли участь понад 22 тисяч респондентів у 44 країнах.

Міленіали – люди, які народилися у період з 1981 по 1996 роки, покоління Z – 1996-2010.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button