Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Від 11 червня до потягу на маршруті Porta Moravica сполученням Грац–Перемишль додадуть вагон із панорамними вікнами, повідомляє Wyborcza.

Панорамні вагони є візитівкою швейцарських залізниць. Їх використовують на маршрутах, з яких відкриваються незабутні види на гори. Один із таких і позичили для пасажирів першого класу польський перевізник PKP Intercity та австрійська компанія ÖBB.

Полька Малгожата купила квиток з Перемишля до Граца на 26 червня за 182 злотих (приблизно 1600 гривень).

«Мені цікаво, чим можна милуватися з панорамного вагону на польській ділянці. У Швейцарії, де ці вагони ходять регулярно, — гори, альпійські пейзажі. А у нас? Шахти та димові труби?» — каже Малгожата.

Квиток з Кракова до Перемишля коштує 81 злотий (720 гривень).

У складі потяга будуть ще два швейцарські безкупейні вагони другого класу, без панорамних вікон. Загалом поїзд Porta Moravica матиме шість вагонів: ще один австрійської залізниці з купе другого класу та два польські другого класу.

З Перемишля поїзд вирушає о 10:17, проходить Катовіце, Краків, Жешув, чеську Остраву, Відень і прибуває до Граца о 22:30. Зворотній шлях із Граца починає о 5:26 і прибуває до Перемишля о 17:10. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button