Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ФДМ

Фонд держмайна провів на платформі Prozorro.продажі приватизаційний аукціон із продажу київського заводу «Електронмаш».

«Попри повітряну тривогу та ракетні обстріли, аукціон із приватизації заводу “Електронмаш” відбувся. Ще одна перевага електронних торгів на платформі Prozorro.продажі – підприємці можуть змагатися за активи, перебуваючи в укриттях», – прокоментували у Фонді держмайна.

У торгах взяло участь шість компаній. Фінальна ставка на аукціоні зросла майже вдвічі з 61,2 млн грн до 120,8 млн гривень (3,07 млн доларів).

Найвищу ставку запропонувала ТОВ «Інком рент», засноване 2018 року в Києві зі статутним капіталом в одну тисячу гривень. Компанія займається купівлею та орендою нерухомості.

За даними Youcontrol власником компанії є КУА «Аріво Ессет Менеджмент» (60%) та ТОВ «Платес-1» (40%). Остання входить до фінансової групи депутата Київради від фракції «Європейська солідарність» Ігоря Баленка.

Це вже не перша спроба Баленка купити завод. 2022 року компанія «Український імідж» купила «Електронмаш» за 430 млн гривень. Три джерела на ринку нерухомості тоді повідомили Forbes, що «Електронмаш» купив Баленко. При цьому в листопаді 2021 року «Електронмаш» продали з аукціону за вдвічі більшою ціною — 970 млн гривень. Однак переможець так і не підписав договір про купівлю заводу.

«Електронмаш» створили в 1965 році на базі Київського заводу електронних обчислювальних та керуючих машин. Основний актив заводу – це 14 га землі на Кільцевій дорозі.

Раніше компанія депутата Київради планувала забудувати зелену зону – Совські ставки. Проти планів звести там багатоповерховий житловий комплекс виступили активні містяни та деякі депутати.

Читайте також: Чому Ігор Баленко поспішає забудувати Совські ставки

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button