Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Львові завершають реконструкцію останньої ділянки вулиці Шевченка, на якій 30 травня протестували рух чотирьох трамваїв – вперше за три роки.

Фото: Роман Балух

Проєкт реконструкції вулиці Шевченка розробили у 2020 році. Він передбачав оновлення всіх інженерних мереж, облаштування проїзної частини і нових трамвайних колій по центру вулиці, а також велосипедних смуг вздовж проїзної частини, влаштування тротуарів і пішохідних зон та благоустрій вуличного простору.

Громадська організація «Зручне місто», яка проінспектувала вулицю, помітила низку недоліків. Зокрема, є проблеми з рівнями, раніше встановлені бордюри вже потрощені, погана якість мощення на деяких ділянках, дощові каналізації розташовані на велопереїздах або переходах. Подекуди тактильна плитка упирається в каналізаційні люки або делініатори.

Фото: NE:Urban

Урбаністи також незадоволені озелененням заасфальтованої вулиці, що призведе до її нагрівання та перетворить на «пательню».

Фото: NE:Urban

У блозі NE:Urban вважають, що основним недоліком реконструкції вулиці Шевченка стало перехрестя з вулицею Ярослава Мудрого, адже тут велодоріжка без вагомої на це причини обривається. На думку директора ЛКП «Львівавтодор» Миколи Власюка, велосипедисти у цій зоні повинні зупинитися та взяти ровер в руки. Після критики у ЛКП «Львівавтодор» заявили про те, що попереднє рішення щодо велодоріжки на перехресті було тимчасовим. Термін його дії — три місяці – у цей час вивчитимуть трафік, щоб прийняти оптимальне рішення щодо організації руху. У блозі підсумували, що реконструкція вулиці Шевченка «не є поганою».

Фото: NE:Urban

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button