Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вночі першого червня росіяни запустили 10 ракет «Іскандер» по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Київщини. Всі ракети було збито, однак обстріл спричинив руйнування на лівому березі Києва, три людини загинуло.

За уточненою інформацією поліції, у Деснянському районі загинули дев’ятирічна дівчинка з матір’ю та ще одна жінка. 10 осіб травмовано, серед них також є дитина.

У житловому будинку вибуховою хвилею зірвало балкон, вибиті вікна та двері. Уламки впали на дитячу поліклініку, вибито вікна та двері у двох школах та дитсадку, також пошкоджено дільничний пункт поліції.

Місцеві мешканці розповіли Суспільному, що уламки впали за десять хвилин після оголошення повітряної тривоги. Ярослав, чоловік однієї з загиблих, сказав, що дружина прямувала до укриття з дитиною, але те було зачинене. За його словами, багато жінок і дітей довго стукали у двері, але їм не відчинили. Чоловік вирішив оббігти будівлю з іншого боку, щоб розбудити охоронця. У цей час прилетіли уламки, і його дружина загинула. З дитиною Ярослава все гаразд.

Міський голова Віталій Кличко повідомив, що до поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують, чому не було доступу до укриття. 

«Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і голова району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно», — йдеться у заяві.

Ще двоє людей постраждало у Дніпровському районі. У житловому будинку вибило вікна, пошкоджено недіючий п’ятиповерховий офіс, у дворі якого згорів автомобіль, уламки впали у дворах, на проїжджій частині, на зелених зонах.

У Дарницькому районі пошкоджено трубопровід гарячого водопостачання, в одному з будинків житлового сектору через падіння уламків вибуховою хвилею вибило вікна в житловому будинку, пошкоджено нежитлову будівлю, уламки падали у дворах та на дорогу.

Будівля поліклініки

У Києві скасували всі заходи, заплановані до Дня захисту дітей, що відзначається сьогодні.

Пошкоджений будинок у Деснянькому районі. Фото: телеканал Київ
Фото: поліція Києва
Фото: поліція Києва
Трубопровід

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button