Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Оксана Левченя

У будинку на вулиці Володимирська, 4 у центрі Києва будують другий мансардний поверх. Містянка Оксана Левченя стверджує, що будівельники не припиняють роботу навіть під час повітряної тривоги.

Юрист Дмитро Перов уточнив, що будинок має статус пам’ятки архітектури, містобудування та історії, наказ від 2010 року. На будь-які будівельні роботи забудовник має отримати дозвіл Департаменту охорони культурної спадщини. Відповідно до ст. 22 закону «Про охорону культурної спадщини» змінювати, перебудовувати, надбудовувати пам’ятку – заборонено.

Будинок по Володимирській, 4 було побудовано у 1860-ті роки висотою у два поверхи. У 1890-ті добудовано до чотирьох поверхів. Під час реконструкції в 2007 році забудовник надбудував аттиковий та мансардний поверхи. Автор проєкту реконструкції став архітектор Євген Захарченко.

Поруч з будинком знаходяться Михайлівський золотоверхий монастир, маєток князів Трубецьких, музеї, пам’ятники  та старовинні будівлі, парк «Пейзажна алея». З вікон тепер вже офісного комплексу відкриваються види на Андріївську церкву та Дніпро.

Будинок до реконструкції в 2007

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button