Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: BishnuCharanSahoo1963, CC BY-SA 4.0

Принаймні 280 людей загинули та ще приблизно 900 дістали поранення внаслідок катастрофи трьох поїздів у штаті Одіша в Індії вдень другого червня.

Коромандельський експрес — флагман індійської залізниці, його маршрут пролягає уздовж східного узбережжя Індії. На своїй максимальній швидкості 130 км/год він зіштовхнувся з вантажним потягом, який стояв на тій же колії. Через це знесло з рейок кілька вагонів іншого пасажирського поїзда, що рухався в протилежному напрямку іншою колією. Times of India пише, що катастрофа сталася на місці стрілочного переводу.

Маршрут Коромандельського експреса. Червоною крапкою позначено місце катастрофи

Удар був таким сильним, що деякі вагони підкинуло й перевернуло в повітрі. Приблизно десять із 23 вагонів Коромандельського експреса понівечено, повідомляє The Guardian.

Пасажири, яким вдалося вижити, розповідають місцевим телеканалам про жахливий оглушливий звук, що супроводжував зіткнення.

«На мене впало чи то десять, чи п’ятнадцять людей. Я пошкодив руку та шию. Коли вибрався з поїзда, побачив, що навколо валяються кінцівки — нога тут, рука там. Чиєсь обличчя було повністю спотворене», — згадує один із потерпілих.

«Ми побігли на місце і побачили тіла без рук і без ніг, що лежали скрізь. Люди відчайдушно шукали своїх родичів. Сцена надто жахлива, щоб її описати», — розповідає свідок катастрофи, плачучи.

Майже добу сотні рятувальників шукали живих і вирізали тіла з купи металу. На місці працювали пошукові собаки, потерпілих вивозили машинами швидкої та гелікоптерами.

Це найбільша за кількістю жертв залізнична катастрофа в Індії в цьому столітті, але не в історії країни. У 1981 році майже 800 людей загинули, коли дев’ять вагонів переповненого поїзда впали у річку під час циклону. У 1995 році зіткнення двох поїздів забрало життя 350 людей.

У березні зіштовхнулися два поїзди на залізниці у Греції. Внаслідок найбільшої у країні залізничної катстрофи загинули 57 людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button