Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Krišjānis Kazaks

Латвія на безоплатній основі передала Україні 66 автомобілів, які конфіскували у нетверезих водіїв, повідомляє Delfi.

Лише за один день місцева поліція затримала 17 водіїв у стані алкогольного сп’яніння. За водіння в нетверезому стані були порушені чотири адміністративні справи і 13 кримінальних проваджень. У п’яти випадках транспортні засоби спійманих водіїв будуть конфісковані, а з восьми водіїв буде стягнута вартість транспортних засобів.

16 лютого 2023 року латвійський уряд вніс поправки до закону «Про підтримку цивільного населення в Україні». Так, транспортні засоби, які належать державі, можуть передаватись на безоплатній основі Україні для запобігання наслідкам надзвичайної ситуації, пов’язаної з війною.

Ідея виникла на основі волонтерського руху Twitter convoy for Ukraine, завдяки якому в Україну передали майже тисячу автомобілів, пише Business Insider. Процес передачі планують налагодити через цю організацію, яка співпрацює з урядом України.

Пропозиція з’явилася після змін у кримінальному кодексі Латвії наприкінці минулого року, які посилили покарання за водіння в нетверезому стані. Згідно з законом, автомобілі можуть бути конфісковані державою, якщо зафіксований рівень сп’яніння водія перевищує 1,5 проміле – 0,15% алкоголю в крові.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button